Orientique

Met het hoofdkantoor in Brisbane, Australië, heeft Orientique meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige damesmode.

Orientique is gespecialiseerd in natuurlijke stoffen. De filosofie “van plant tot kledingstuk” betekent dat het katoen, linnen en rayon dat in alle kledingstukken van Orientique wordt gebruikt, zorgvuldig is geselecteerd uit enkele van ’s werelds beste fabrieken en speciaal is geweven voor de productie van Orientique. 

Orientique Europa B.V. is distributeur van Orientique from Australia in Europa. Voor meer informatie over waar u Orientique kunt inkopen kunt u contact opnemen met de desbetreffende agent.  

Het ontwerpteam van Orientique werkt nauw samen met ambachtslieden in heel Europa om de mix van prachtige prints in elke collectie te creëren. Creatieve teams in Milaan, Como, Parijs en Londen zijn de belangrijkste bron voor de moderichting van elk seizoen.

Deze combinatie van prachtige prints en de Orientique vorm maakt van elk Orientique kledingstuk iets unieks.

Orientique brengt 2 collecties per jaar uit, waarbij de zomercollectie is opgebouwd rond katoen/viscose geweven stoffen en de winter rond katoen/viscose breisels.

Biologisch Katoen

Katoen staat bekend als het vuilste gewas ter wereld. 97% van ’s werelds katoen is niet biologisch. De zaden zijn genetisch gemodificeerd om meer te produceren en ongevoelig te zijn voor chemicaliën. Veel van de op de wereld gebruikte insecticiden en pesticiden worden gebruikt op dit niet biologische katoen. Bij Orientique wordt alleen biologisch katoen gebruikt.

Het gebruik van biologisch katoen bespaard tot wel 91% aan water doordat er geen giftige chemicaliën, pesticiden of genetisch gemodificeerde zaden worden gebruikt. Ook wordt hierdoor minder CO2 uitgestoten dan bij het gebruik van normaal katoen.